12 лип.

Вапняно аміачна селітра 27%. Властивості, характеристика і застосування

Що таке вапняно-аміачна селітра?

Вапняно-аміачна селітра - це високоякісне азотне добриво з підвищеним вмістом таких елементів, як кальцій і магній.

Зовні виглядає, як сипуча порошкоподібна маса, утворена округлими гранульованими частинками рожевого кольору розміром від 0,6 мм до 5 мм.

Процес виробництва даної речовини полягає в ретельному змішуванні розмеленого вапняку з розплавом нітрату амонію.

У деяких виробничих циклах замість вапняку може використовуватися доломіт.

Сформована суміш надалі піддається грануляції і застигання у вигляді частинок різної величини, готових до безпосереднього застосування.

Властивості і характеристики вапняно-аміачної селітри 27%

За своїм хімічним складом дана речовина є аміачною селітрою, яку додатково збагатили кальцієм. У процентному співвідношенні складу даного добрива виглядає наступним чином:

Загальна масова частка азоту в структурі речовини - приблизно 27%. При цьому азот приблизно в різних частках міститься в аммонийной і нітратної формі;

Частка кальцію може варіюватися в різних межах від 3,5 до 6 і більше%;

Крім названих компонентів також в складі вапняно-аміачної селітри можуть міститися магній, нітрат кальцію, деяка кількість води і інші елементи.

Наявність в структурі аміачної селітри добавок у вигляді вапна або доломіту дозволяє одночасно вирішити дві проблеми:

- по-перше, істотно збагатити орні землі кальцієм, що особливо ефективно на грунтах з підвищеним вмістом кислотної складової;

- а, по-друге, знизити рівень вибухо- і вогненебезпечності даного добрива. Відомо, що всі різновиди селітр - це вибухонебезпечні речовини.

Таким чином, вирішується проблема зберігання і безпечної експлуатації. Крім того, істотно знижується гігроскопічність добрива, речовина не злежується навіть при тривалому зберіганні.

Істотною перевагою даного добрива є його розчинність в воді і зміст основних поживних речовин в його складі в легко засвоюваній рослинами формі.

Вноситися дане добриво в грунт може від 1 до 3-х разів за сезон, основні способи внесення - це броньовані під закладення, а також стрічковий спосіб, що практикується при обробці овочевих культур.


Застосування вапняно-аміачної селітри 27%

Як і всі азотні добрива, вапняно-аміачна селітра є універсальним засобом, яке може бути з успіхом застосована на всіх різновидах грунтів. Однак більш раціонально застосування даного добрива на кислих і закислення грунтах і солонцюватих грунтах.

Ефективна також обробка вапняно-аміачної селітрою всіх різновидів супесей і піщаних грунтів.

Речовина не має будь-яких обмежень за сортами аграрних культур, для яких вона може бути застосована.

Підвищену ефективність продемонструвало дане добриво при вирощуванні всього спектра злакових рослин, овочевих культур, олійних, плодових дерев і чагарників.

Вапняно-аміачна селітра НЕ підкисляє ґрунт, чудово поєднується з більшістю інших сортів мінеральних добрив, може бути використана в якості основного засобу для обробки ґрунту, або в комплексі з іншими речовинами.

Норми внесення вапняно-аміачної селітри 27%

Кількість речовини, яке необхідно вносити в орні грунту, може істотно відрізняться в залежності від всіляких привхідних факторів (тип оброблюваної грунту, її родючість, кліматичні властивості регіону та інше).

Однак існують деякі загальні межі дозувань, яких необхідно дотримуватися. Витрата добрива вказано в інфографіку, представленої нижче.


Торгова мережа інтернет-магазину ХімЕлемент пропонує купити вапняно-аміачну селітру 27% в Україні   зі знижкою і доставкою в будь-який регіон нашої країни.


Цікаві публікації:

Добрива для будь-яких грунтів на всіх стадіях підживлення культур

Кальцієва селітра для томатів. Висаджувати розсаду. плодоутворення

Селітра види і властивості

Натрієва селітра. Застосування, властивості, характеристики

Поділитися: