11 жовт.

Діамофоска. Характеристика і норми внесення речовини

Що таке діаммофоска?

Добриво діаммофоска - це комплексне добриво з підвищеною концентрацією поживних речовин. Зовні виглядає, як сипуча субстанція, що складається з округлих гранульованих часток світло-коричневого (або рожевого кольору) діаметром від 1 до 6 мм.

Гранули речовини міцні, стабільні в стандартних умовах, не розкладаються під впливом атмосферного повітря, при зберіганні не порошать, що не злежуються, мають чудові механічними характеристиками.

Речовина має необмежений термін зберігання, негигроскопично, не відноситься до числа токсичних і вибухонебезпечних хімікатів.

Діамофоска. склад

У структурі даного хімікату містяться всі основні хімічні елементи, необхідні для якісного і повноцінного живлення рослин.

Діамофоска (формула N: P: K) містить в своєму складі в різної концентрації:

- Азот в аммонийной формі;

- Фосфор у вигляді оксиду фосфору;

- Калій у вигляді оксиду калію;

Крім основних поживних елементів в структурі даного добрива можуть бути представлені допоміжні речовини і мікроелементи. Такі як:

- Сірка;

- Кальцій;

- Магній;

- Цинк;

- Молібден;

- Кремній;

- Мідь;

- Залізо.

переваги діаммофоска

Дане добриво придатне для різних типів внесення:

- Основного внесення;

- припосівного (частіше рядкові методами);

- Підживлення на різних вегетативних етапах протягом терміну життєдіяльності рослини.

Також до числа безперечних переваг даної речовини потрібно віднести таку властивість діаммофоска, як розчинність в воді.

З цієї причини даний хімікат можна вносити в грунт разом з поливною водою та іншими водорозчинними хімікатами, що дозволяє істотно заощадити кількість машино-годин, необхідних для обробки площ і кількість необхідних для цього пально-мастильних матеріалів.

Крім того, в структурі даної речовини основні поживні елементи містяться в легкозасвоюваній формі, що підвищує ефективність застосування хімікату. При цьому, позитивний вплив, який чиниться препаратом на сільськогосподарські культури, носить комплексний характер.

Підвищується життєстійкість рослини, поліпшується якість плодів, коренеплодів, насіння, стимулюється репродуктивна функція.

До числа переваг також варто віднести прогресивну, сучасну гранульовану форму поставки добрива. Як наслідок, всі поживні елементи рівномірно розподіляються по всій структурі речовини і в рівних кількостях містяться в будь-який частці даної сипучої маси.

А водорастворимость дозволяє рівномірно вносити даний препарат на будь-яких оброблюваних площах.

І, мабуть, головною перевагою діаммофоска ми б визначили універсальність даної речовини. Дане добриво може вноситися в усі різновиди земель аграрного застосування.

Відрізнятися можуть вносяться норми, форми і глибина введення, а також інші показники, загальним залишається незмінно високий рівень ефективності використання даного хімікату в агропромисловому виробництві.

номенклатура діаммофосок

Живильні речовини, що входять до складу даного різновиду добрива, можуть міститися в ньому в різних кількостях, в різних пропорціях. У зв'язку з цим, можуть змінюватися області можливого застосування хімікату та інші аспекти його практичного використання.

У сучасній хімічній індустрії відомі Діамофоська наступних марок:

Діамофоска 4 20 20 . Структура цього добрива містить близько 4% азоту, і по 20% фосфор і калійвмісних речовин;

Діамофоска 8 24 24 . Відповідно, в цьому препараті азоту 8%, калію і фосфору по 24%;

Діамофоска 10 26 26 . Азот 10%, оксид фосфору 26%, оксид калію 26%.

Діамофоска. застосування

На прикладі останнього різновиду даного добрива розглянемо, як використовується господарствами описуваний в статті хімікат. Нагадаємо, що мінеральне добриво діаммофоска належить до числа універсальних засобів сільськогосподарської хімії, тому може бути ефективним в самих різних умовах експлуатації.

Застосовується діаммофоска НПК 10 26 26 на будь-яких грунтах і підходить для добрива перцю, добрива ячменю, добрива для зернових, добрива для зернобобових, добрива для олійних, добрива для кормових і добрива фруктів.

Окремо, трохи докладніше, розглянемо, як використовується діаммофоска для обробітку картоплі.


Великі овощеводческие господарства вносять даний препарат в якості основної речовини для обробки земель в кількості 250 кг на 1 га в комплексі Передпосадкових заходів, що проводяться в весняний період.

Вносять добриво під закладення, і результатом його використання є не тільки зростання кількості зібраного врожаю, а й поліпшення якості коренеплодів. Картопля в цьому випадку має більш високі споживчі властивості і поліпшується його лежкість. Під цим визначенням розуміють здатність плода витримувати тривалі терміни зберігання без істотного погіршення якості.

Внесення діаммофоска при вирощуванні капусти. Хрестоцвіті культури відчувають сильну потребу в насиченні їх сіркою і погано переносять наявність хлору в землях, на яких їх вирощують.


Діамофоска, як ми вказали в розділі, де був описаний склад речовини, має в своїй структурі всю «велику трійку» головних поживних елементів. Плюс до цього в складі NPK 10:26:26 представлена і сірка, приблизно в кількості 1 - 2%.

Крім того, дане добриво відноситься до числа речовин, що не містять хлор, тому комплексне харчування, що забезпечується їм, сприяє відчутного зростання врожаїв хрестоцвітих культур.

Даммофоска. норми внесення

Залежно від якості оброблюваної землі вносять з розрахунку на 1 м² оброблюваної площі по 50 - 60 г діаммофоска в неокультуреної (недоглянуту) землю, і 30 - 40 г в окультурену (доглянуту) землю незалежно від сорту культури.

Також рекомендовано застосування в умовах закритих грунтів. В цьому випадку вносять 60 - 70 г на 1 м² протягом осіннього або весняного періоду під оранку або під розпушування ґрунту.

підживлення діаммофоска

Крім використання даного добрива в якості основного засобу для обробки земель, практикується його застосування для підживлення сільськогосподарських культур в період вегетації рослин. Для цього рекомендовані норми, зазначені в інфографіку нижче.


Дізнатися ціну за тонну діаммофоска або купити якісне добриво ви можете в нашому магазині. Доставка здійснюється по всій території України. Робимо знижки оптовим покупцям! Телефонуйте або замовляйте зворотний дзвінок! Менеджери готові запропонувати саме Вам персональні умови співробітництва!

Цікаві статті:

Рідкі комплексні добрива (ЖКП). Склад, переваги та застосування

Підживлення плодових дерев і чагарників навесні

Добрива для картоплі навесні

Підживлення навесні. Які добрива потрібні навесні для городу?

Поділитися: