09 вер.

Тукосуміші. Характеристика і норми внесення речовини

Тукосуміш. Що це таке?

Тукосуміш - це комплексне, гранульоване, універсальне добриво, отримане, так званими, методами сухого змішування.

Тукосмеси бувають різного типу і складу, загальною властивістю для тукосумішей є обов'язкова наявність в їх складі повного набору всіх основних поживних елементів, необхідних для живлення рослин.

Зовні все тукосуміші виглядають приблизно однаково - як сипуча субстанція, утворена гранульованими округлими частками (найчастіше гранули в складі однієї тукосуміші можуть бути різного кольору) без певного запаху.

Діаметр гранул від 1 до 6 мм. Частинки стабільні, міцні при механічному впливі на них, мають досить низькими гігроскопічними властивостями, нетоксичні і не відносяться до вибухонебезпечних речовин.

Завдяки цим властивостям тукосуміші популярні в господарствах агропромислового комплексу та отримали досить широке поширення в рослинництві.

Затребуваності цих препаратів додає та обставина, що при виробництві хімікатів даного типу можуть враховуватися всі нюанси їх використання. Такі як, тип грунтів, в які вони будуть внесені, сорт оброблюваної аграрної культури, кліматичні умови на місцевості та інші аспекти агро виробництва.

Властивості кожного складу відображає маркування речовини. Наприклад, тукосуміш 26 5 10 відрізняє багатий зміст азотосодержащих компонентів, їх близько 26%, фосфатів в такій суміші 5%, а калійвмісних речовин 10%.

Застосовуватися таке добриво може на грунтах, бідних вмістом азоту, і вимагають посиленої підживлення цим елементом живлення. До таких можна віднести всі різновиди глинозему, солонцовиє грунти, піщані ґрунти та інші.

Тукосуміш 4 18 36 має істотно відмінну структуру. В її складі відносно невеликий рівень вмісту азоту - приблизно 4%, і помітно більше фосфоровмісних речовин (18%) і більше третини - 36% калійвмісних компонентів.

Близький до цих показників складу мають і тукосуміш 3 14 42 , і, наприклад, тукосуміш 4 17 40 . Найбільш раціональним буде використання таких хімікатів на площах з високими показниками гумусного складової, як наслідок, багатих вмістом азоту. До таких відносяться чорноземи, в деякому сенсі сіроземи і деякі різновиди супісків.

застосування тукосуміші

З огляду на величезну кількість розробок в даній області і достаток варіантів комплектації сумішей, дати загальні рекомендації для кожного господарства, практикуючого їх використання, неможливо. Але дані рекомендації можна згрупувати у вигляді запропонованих нижче таблиць, якими вже можна керуватися при призначенні норм внесеного речовини.

Норми внесення тукосуміші під різні сільськогосподарські культури
(Осіння підгодівля)

Відомо, що якість наступного врожаю закладається на полях відразу після збирання нинішнього. У таблиці нижче викладені загальні правила підготовки площ до наступного сільськогосподарського сезону з урахуванням марки застосовуваного речовини і типу грунту, на якій воно використовується.


Норми внесення тукосуміші під різні сільськогосподарські культури
(Весняна підгодівля)

Найважливішим елементом підготовки майбутнього врожаю є своєчасно проведена весняна підживлення площ. Як це зробити краще, із застосуванням яких речовин і на яких землях зазначено в таблиці нижче.


Природні зони. Норми внесення тукосуміші для озимої пшениці

Тривалий період вегетації озимих зернових припадає на непрості природні умови, нерідко близькі до екстремальних. Як якісно підтримати озиму пшеницю за допомогою тукосумішей. Які з них вибрати і як застосовувати - на ці та на інші питання допоможе відповісти наведена нижче таблиця.


Норми внесення тукосуміші для соняшника

Соняшник - важливий компонент агропромислового виробництва. Але, разом з тим, це досить непроста культура, її вирощування найчастіше виявляється стресом для площ, на яких вона виростає. Як мінімізувати цей стрес і зберегти родючі якості грунтів за допомогою тукосумішей зазначено в таблиці з нормами внесення речовини.


Норми внесення тукосуміші для кукурудзи

Рослинницькі господарства вирощують кукурудзу в найрізноманітніших кліматичних зонах, на різних грунтах і в різних умовах. Наведена нижче таблиця допоможе правильно зорієнтуватися, як обробіток кукурудзи зробити оптимальними методами.


Норми внесення тукосуміші для ячменю

При вирощуванні ячменю також можуть істотно різнитися дози добрив в залежності від умов вирощування. Наша таблиця в точності відображає вимоги оброблюваного грунту, і якою має бути формула тукосуміші для його обробки.


Норми внесення тукосуміші для цукрових буряків

Цукрові буряки не рахується дуже вже примхливої культурою, але і для неї необхідний правильний підбір потрібної тукосуміші, і важливо точно витримувати дози внесення підживлення.


Норми внесення тукосуміші для гороху і сої

Бобові культури - традиційне джерело тваринного білка, використовуваного багатьма галузями переробної промисловості. Як максимально наситити їх плоди амінокислотами, вітамінами і мінералами, ніж потрібно для цього насичувати землі на яких вони ростуть.


Де за формулою купити тукосуміші в Україні

В сучасних умовах насиченості ринку сільськогосподарської хімії часом нелегко зорієнтуватися, який засіб і з якими властивостями краще купувати для кожного конкретного випадку.

Тукосмеси чудово справляються з проблемою якісної обробки земель, головне підібрати суміш правильної марки.

Якщо Вас цікавить де купити тукосуміші за формулою в Україні, то ви в потрібному місці!

Хімелементи пропонує ознайомитися з повним переліком тукосумішей на цій сторінці або ознайомитися з повним асортиментом комплексних добрив , які можна купити зі знижкою і доставкою.

Цікаві статті:

Рідкі комплексні добрива (ЖКП). Склад, переваги та застосування

Підживлення плодових дерев і чагарників навесні

Добрива для картоплі навесні

Підживлення навесні. Які добрива потрібні навесні для городу?

Поділитися: