12 трав.

Кальцієва селітра для томатів. Висаджувати розсаду. плодоутворення

Добриво і вирощування помідорів

Для отримання багатого врожаю помідорів, необхідно використовувати добрива. Одним з кращих для даної культури є кальцієва селітра. Її застосовують на різних стадіях вегетації, адже на кожному терміні вона має особливе значення. Кальцієву селітру вносять поетапно.

На різних етапах розвитку, томати потребують мікро і макроелементів, причому дуже важливо дотримуватися рекомендовану дозу і дотримуватися встановлених термінів внесення. Якщо не відхилятися від поставленого завдання, то можна отримати чудовий урожай здорових плодів.


Щоб запобігти недолік кальцію, тепличні господарства готують грунт вже з осені, шляхом внесення добрив. Незважаючи на це, селітру можна і потрібно вносити і в період вегетації.

Вирощуємо розсаду

Щоб виростити розсаду, потрібно використовувати кальцієву селітру разом з фосфорними і іншими азотними добривами. Все це повинно входити до складу грунтосуміші. Це допоможе насінню прорости.

Брак кальцію може привести до уповільнення зростання помідорів, а це негативно відбитися на часі дозрівання плодів і їх якості. Вважається, що кальцієва селітра є найбільш ефективним добривом для вирощування томатів.

Розсаду потрібно удобрювати комплексно, вносячи кілька поживних речовин. Як правило, для цієї мети використовують рідкі поживні суміші. Кальцієва селітра прекрасно розчиняється в воді.


Перша підгодівля проводиться в момент, коли на розсаді з'являються перші листя - це приблизно через 10 днів після пікіровки. Розчин роблять з розрахунку 100 грам золи, 10 грам сечовини і близько 20 грам кальцієвої селітри.

Полив здійснюють в пристволову лунку. Не можна лити розчин на листя. Це призведе до хімічних опіків і загибелі томатів.

висадка розсади

Після висадки розсади, постачання поживних речовин здійснюють за допомогою обприскування. Якщо томати вирощуються в тепличних господарствах, то після адаптації рослин потрібно підгодувати їх азотовмісними добривами. Розчин готується з розрахунку 100 грам калієвої селітри на 10 літрів води.

Крім того, він захищає майбутній урожай від кліщів, слизу та інших шкідників. Захисний ефект досягається навіть після припинення обробки, аж до дозрівання плодів.

плодоутворення

Щоб сформувалася якісна зав'язь, томатів потрібен нітрат кальцію. Для цього фермери і агрогосподарства готують розчин, з розрахунку 0,5 літрів гною і 20 грам кальцієвої селітри на 10 літрів води. Можна використовувати нітрофоску.


Азотнокислий кальцій, який буде внесений як підгодівля під час цвітіння і зав'язі томатів, поліпшить якість грунту, забезпечуючи кращий доступ кисню до коренів. Не варто забувати про те, що не рекомендується міняти добрива під час всього вегетативного періоду.

Навіть незважаючи на те, що томати люблять підживлення, їх краще не догодувати, ніж перегодувати. В останньому випадку, почнеться посилений ріст зеленої маси, а це негативно позначиться на плодах.


Цікаві публікації:

Селітра види і властивості

Азотні добрива. Характеристики. застосування

Фосфатні добрива. Застосування. норми внесення

Підживлення плодових дерев і чагарників навесні

Добрива для картоплі навесні

Підживлення навесні. Які добрива потрібні навесні для городу?

Застосування і норми внесення нітроамофоски

Поділитися: