11 груд.

Сірчанокислий алюміній. Застосування. Характеристики

Що таке алюміній сірчанокислий

Дана речовина є продуктом хімічної взаємодії алюмінію з сірчаною кислотою. В результаті цієї класичної хімічної реакції утворюється сульфат алюмінію (інша назва алюмінію сірчанокислого), неорганічне речовина, що є сіллю сірчаної кислоти.

Існує й інший спосіб отримання цього з'єднання - це взаємодія сірчаної кислоти з гідроксидом алюмінію. Причому, цей спосіб при промисловому синтезі речовини вважається більш поширеним в хімічній промисловості.

У своєму звичайному стані сульфат алюмінію являє собою білий кристалічний порошок без запаху, часто володіє сірим, блакитним або рожевим відтінком. Нетоксичний і має слідкувати-терпкий присмак. Добре розчиняється у воді, має високі гігроскопічними характеристиками.

І, завдяки своїм хіміко-фізичними властивостями, набув широкого поширення в різних галузях господарської діяльності.

Застосування алюмінію сірчанокислого

Найпоширенішою сферою використання цієї речовини є очищення води для різних цілей. Це може бути вода побутового, харчового призначення, а також технічна вода для підприємств, поливна вода для сільськогосподарських угідь і так далі.

Також застосовується сульфат алюмінію в харчовій промисловості. У цій галузі його використовують в якості харчової добавки-емульгатора (Е520), розпушувача тесту у виробництві випічки. Застосовується ця харчова добавка для глазурування фруктів і овочів в кондитерському виробництві. Використовується для отримання маринованих, глазурованих, зацукрованих продуктів.

Крім того, застосовується сірчанокислий алюміній в текстильній промисловості. Його експлуатують як протравлюючого речовини в процесі попередньої підготовки до фарбування вовняних тканин. Волокна вовни, які пройшли таку попередню обробку, отримують більш якісну просочення при фарбуванні і міцно утримують фарбувальні речовини протягом тривалого часу, незважаючи на всі типи негативного впливу (линька, прання, погодні умови і т.д.).

Застосовують сульфат алюмінію також для обробки виробів з деревних матеріалів. Завдяки такій просочення дерево виявляється більш стійким до всіх негативних факторів впливу на нього (старіння, гнильні процеси).

Використовують цю речовину і в шкіряній галузі в якості компонента дубильних процесів.

Застосовується воно і в целюлозно-паперовій промисловості. Сфера виробництва будівельних матеріалів експлуатує цю речовину в виготовленні залізобетонних виробів, різних будівельних сумішей та інших матеріалів. Завдяки включенню в них такої добавки, як сульфат алюмінію, вдається підвищити щільність бетону, надати будматеріалів необхідну водонепроникність і інші практичні характеристики.

Всі ці різноманітні галузі виробничої діяльності в рівній мірі ефективно використовують алюміній сірчанокислий. Ціна, доступність цієї сировини, безпеку застосування, простота зберігання і транспортування зробили так, що використовувати його виявилося вигідніше, ніж багато аналогічні за властивостями хімічні сполуки.

Інтернет-магазин ХімЕлемент пропонує покупцям сірчанокислий алюміній купити за найвигіднішою ціною в Україні. Можлива доставка в усі регіони країни.


Поділитися: