02 сер.

Біологічні засоби захисту рослин

Біологічні засоби захисту рослин - це інноваційні органічні добрива, які стимулюють ріст культивованих рослин, покращують їх кореневу систему, сприяють отриманню якісної великого врожаю і при цьому, служать ефективним захисним бар'єром від всіляких захворювань і типових шкідників. Використовуючи біологічні препарати для вирощування культури згідно з інструкцією, можна домогтися максимальної ефективності з мінімальними вкладеннями грошових коштів.

Біологічні засоби створені на основі природних компонентів - морських водоростей, грибів, бактерій. Наприклад, до складу більшості біопрепаратів входить екстракт бурих водоростей Ascophullum Nodosum, Laminaria, Sargassum, які несуть в собі велику кількість амінокислот і служать натуральним регулятором росту для всіх видів рослин. Такі мікроелементи можуть зустрічатися тільки в складі водоростей - хітин ракоподібних.

Дані біологічні компоненти відновлюють гормональний фон культур на всіх фазах розвитку, що сприяє їх активному росту. Різкі температурні перепади можуть спровокувати стрес у рослини, за рахунок чого воно перестане отримувати всі необхідні поживні речовини, що призведе до його неповноцінного росту. Для придушення непередбаченого стресу рослинної культури необхідно використовувати біологічні препарати.

Біопрепарати мають низьку молекулярну, системністю і високою ефективністю. З легкістю проникають в структуру будь-якої рослини. Завдяки цьому відбувається швидке відновлення всіх мікроелементів, що прискорює процес фотосинтезу. При цьому культури швидше розвиваються, тим самим і прискорюється їх дозрівання.

Препарати засобів захисту рослин, які представлені компанією «ХімЕлемент»

Біодеструкор - універсальний біологічний препарат, який використовується для ефективної обробки стерні. При згорянні солома виділяє велику кількість азоту, вуглецю та інших корисних мікроорганізмів, але при цьому грунт нездатна увібрати всі ці речовини, так як вони звичайним чином вивітрюються, завдаючи тим самим шкоду навколишньому середовищу. Як правило, після збору врожаю зерна на один гектар може залишатися 5 тонн стерні, які можна використовувати в якості ефективного добрива. Біопрепарат біодеструкція вводить солому в вміст гумусу, який в доступній формі буде живити ґрунт корисними речовинами.


Гуапсін - двухштамповий універсальний біологічний препарат широкого спектра дії. Ним обробляються плодові дерева, овочі, зернові культури, декоративні чагарники та інші рослини. Гуапсін використовується в якості захищає бар'єру для рослин від різних захворювань і шкідливих комах. При внесенні біопрепарату в грунт, коренева система починає швидше вбирати всі корисні речовини і мінерали, що позитивно позначається на будь-який рослинної культурі. Даний препарат не токсичний, що дає можливість застосовувати його навіть в момент плодоношення.


Рідке добриво для обробки насіння - універсальний біопрепарат застосовується для попередньої обробки насіння. Допомагає досягти, максимального відсотка схожості посадкового матеріалу. Спостерігаються виключно дружні сходи, так як даний засіб стимулює однаковий зростання кореневища. Значно покращує якість кореневища культур, виключаючи такі проблеми як: пліснявіння і аскохитоз. При здорової кореневої системи рослина швидше сходить, набирає силу і надалі краще розвивається.


Рідке добриво для цвітіння - підвищує фунгіцидні властивості у рослинних культур до моменту цвітіння. Біопрепарат дуже швидко проникає всередину листя, в процесі чого активується імунна система. Рослина поступово відновлюється після стресових навантажень - заморозки, посухи, обробки пестицидами. Життєдіяльність кореневої системи підвищується на 50-100%, що сприяє нарощуванню додаткових міцних кореневих волосків. Тим самим рослина повністю відновлюється, що вже гарантує процес цвітіння культури на належному рівні.


Рідке добриво після цвітіння - сприяє швидкому відновленню рослини, підвищуючи в ньому вмісту калію, фосфору мікроелементів і інших поживних речовин. Біопрепарат є противірусним, бактерицидну, інсектофунгіцідним засобом. До складу даного препарату входять тільки природні речовини і мінерали. Рідке добриво дає позитивний ефект після обробки - зав'язі і квітки практично не обсипаються, підвищується врожайність, плоди не піддаються розтріскування і збільшується термін їх зберігання.


Прилипач - універсальний біологічний препарат представляє собою плівкоутворювальний склад, в основу якого входять мікробні цукориди. Утворює дрібнопористу захисну плівку створює мікроклімат, який можна порівняти з термосного ефектом. Таким чином, можна захистити саме рослини і плоди від сонячних опіків або висихання. Але крім цього газообмін при фотосинтезі залишається на належному рівні. Прилипач сприяє поліпшенню якості врожаю, підвищує стійкість до стресів рослинних культур, а також служить захистом від різних захворювань і шкідників. Даний засіб має пролонгує дію. Підходить для обробки рослинних культур культивованих в теплицях, на присадибних ділянках і полях.


Сезар - популярне ефективне захисний засіб проти різноманітних шкідників, а саме таких як: капустяна совка, колорадський жук, гусениці, кліщ, капустянка біла або репная, клоп-черепашка, листовійки, тріпси.Прі попаданні біопрепарату в кишковий тракт шкідників настає руйнування нервових імпульсів, що викликає параліч організму комахи, приводячи їх до загибелі. Ефект препарату після обприскування настає від 6 до 16 годин. Повне знищення шкідників можна спостерігати вже через три доби. Також даний засіб блокує проникнення в всередину рослини шкідливі віруси і бактерії. Сезар абсолютно нешкідливий для людського організму. Тому проводити обприскування можна навіть в момент дозрівання плодів.


Тріхофіт   - універсальний захисний біологічний препарат, розроблений для ефективного захисту рослинних культур. Дана рідина є екологічно нешкідливим мікофунгіцідом. Тріхофіт був змодельований на основі гриба під назвою trichodermalignorum. Цей гриб відноситься до категорії мікроорганізмів, які діють в різнобічному порядку і здатні пригнічувати патогени, швидко з'єднуються з субстратом і конкурують, при цьому виділяти пробіотики і виробляти ферментацію. Підходить для обробки плодових, зернових, овочевих, ягідних та інших культур. Відновлює життєвий цикл культивованих рослин на різних фазах розвитку.


Сізарін   - комплексний біологічний висококонцентрований препарат. Його застосування стимулює зростання і розвиток рослини, поліпшення кореневої системи, великий відсоток схожості різноманітних насіння. Даний засіб також має захисні діями - нейтралізує в грунті розвиток грибів патогенного характеру і значно відновлює родючість будь-якого типу грунту. До складу Сізаріна входять компоненти природного походження, що робить його повністю безпечним для людського організму, тварин і комах.


    цікаві публікації
    Селітра види і властивості

    Азотні добрива. Характеристики. застосування

    Фосфатні добрива. Застосування. норми внесення

    Підживлення плодових дерев і чагарників навесні

    Добрива для картоплі навесні

    Підживлення навесні. Які добрива потрібні навесні для городу?

    Застосування і норми внесення нітроамофоски

Поділитися: