15 черв.

Серосодержащіе добрива. Характеристика. застосування

Серосодержащіе добрива характеристика

Даний тип добрив дуже важливий, адже завдяки йому якість вирощуваних культур буде вище, а також збільшиться кількість врожаю. Крім того, у корені бульб підвищиться вміст білка і крохмалистих з'єднань. Сухої речовини побільшає.

Застосування сірковмісних добрив

У фермерських господарствах рекомендується використовувати сірковмісні добрива, як перед початком посадки культур, так і після їх сходу. Це обумовлено тим, що в дані періоди рослини найкраще поглинають сірку. Час затримки добрив з вмістом сірки до його перетворення в сульфат таке, що робить їх оптимальними для внесення восени і взимку.

Серосодержащіе добрива можна вносити разом з фосфорними і калійними. У разі виникнення необхідності в негайному внесенні сірки, використовують сульфат сірки. Для цього добриво потрібно розчинити у воді, приготувавши розчин потрібної концентрації. Рідка форма дозволяє рослинам поглинати поживні речовини в найкоротші терміни. Після внесення рідких добрив, вже через пару днів можна помітити, що симптоми нестачі сірки почнуть пропадати.

Види сірковмісних добрив

Суперфосфат . Містить не тільки сірку, а й фосфор. Чудово підходить для виготовлення розчинів, що застосовуються не тільки для добрива, але і підживлення рослин.

Сульфат амонію . Це азотно-амонійно-сірчане добриво. Частка сірки становить 24%. Вносять як основне добриво. Використовується з усіма культурами і з будь-якими типами грунтів. Легко розчиняється і поглинається кореневою системою в теплу пору року.

Сульфат калію - це серосодержащие калійне добриво. У його складі немає хлору. Можна вносити в усі грунту під будь-які культури. Найбільш ефективний при добриві хлорофобних рослин.

Сульфат магнію . Як добриво використовують безводний сульфат магнію або семи водний кристаллогидрат, який містить 7 молекул води. Магній і сірку містить в пропорції 17%: 13,5%. Застосовується навесні і влітку як основне добриво або для підгодівлі.

Азофоска - це комплексне, гранульоване, складне добриво. Має в складі азот, фосфор і калій. Також в неї додають сірку. Кількість сірки може становити від часток відсотка до 4% максимум. Застосовують для всіх типів грунтів під різні рослини і культури. Прийоми внесення найрізноманітніші.

Суперагро   - азотно-фосфорно-калійне добриво, що має певну кількість того чи іншого хімічної речовини. Також до складу суперагро включена сірка в кількості не більше 5%. Дане добриво є дуже затребуваним. Сприяє поліпшенню росту рослин, а також збільшує їх опірність різним негативним факторам, наприклад, заморозків.

Внесення суперфосфату і сульфату калію

Суперфосфат вносять по 40-60 грам на 1 квадратний метр. Дозування - не більше 30-40 г на квадратний метр.

Для сульфату калію дозування становить не більше 25 грам на 1 квадратний метр.

Дозування для кожного добрива індивідуальна. Вона може залежати не тільки від виду грунту, але і вирощуваної культури.


Цікаві публікації:


    Селітра види і властивості

    Азотні добрива. Характеристики. застосування

    Фосфатні добрива. Застосування. норми внесення

    Підживлення плодових дерев і чагарників навесні

    Добрива для картоплі навесні

    Підживлення навесні. Які добрива потрібні навесні для городу?

    Застосування і норми внесення нітроамофоски

Поділитися: