22 квіт.

Фосфатні добрива. Застосування. норми внесення

фосфатні добрива   є одними з головних «постачальників» фосфору для різних садових, польових і тепличних культур. Вони також мають в своєму складі інші поживні речовини, необхідні рослинам. Кожен з них потребує в певній кількості згаданого хімічного елемента. Цікавою особливістю фосфатних добрив є те, що при надмірному внесенні, вони не завдадуть шкоди, адже фосфор засвоюється тільки в тих кількостях, які необхідні рослинам.

Застосування фосфатних добрив

Як правило, фосфатні добрива вносять восени. Це обумовлено тим, що в багатьох з них, фосфор представлений у складній, важко засвоюваній формі. За зиму вони зможуть повністю перейти в грунтово-утримує комплекс і вже влітку зможуть харчувати коріння рослин в потрібному обсязі. Для правильного підбору добрив, потрібно звертати увагу на його склад і кількість активних поживних речовин, адже різні рослини потребують різної кількості фосфору.


Види фосфатних добрив

Рідке комплексне добриво . Необхідно для усунення дефіциту в харчуванні рослин під час вегетації. Його висока ефективність досягається ідеальним процентним співвідношенням фосфору й азоту. Швидко засвоюється рослинами;

Діамонійфосфат . Використовують для внесення під цукровмісні культури. Сприяє накопиченню цукру і поліпшенню смакових якостей врожаю;

Простий суперфосфат . Необхідний для підгодівлі картоплі, моркви та деяких цибулинних культур. Використовують на піщаних і супіщаних грунтах;

Фосфоритне борошно . Використовується в якості добавки до компосту. Добре проявляє себе при підгодівлі гірчиці, бобових культур, картоплі та буряків;

Амофос . Вносять в грунт безпосередньо перед початком посіву озимих культур. Використовується в якості прикорму або основного добрива. Позитивно впливає на ячмінь, цукровий буряк, пшеницю та інші рослини. Для всіх кліматичних зон.


Норми внесення фосфатних добрив

Щоб домогтися найкращого ефекту, фосфатні добрива вносять згідно з існуючими рекомендаціями. На кислих грунтах використовується процедура вапнування, а на лужних грунтах додатково застосовують Подкисляющие речовини.

Норми витрати не відрізняються від пори року і становлять не більше 50 г на 1 кв. м для оброблених земель і близько 70 грам на 1 кв.м. на грунтах, що беруть участь в сівозміні.

Дані дози рекомендують в разі суцільного внесення. Щоб використовувати фосфатне добриво для підгодівлі плодових дерев або під час їх посадки, потрібно підсипати в кожну яму близько 0,5 кг добрива. Під квітуче дерево вносять не більше 70 м Це потрібно робити після того, як закінчиться період цвітіння.


Цікаві публікації сайту:

Поділитися: