29 сер.

Себацинова кислота. Застосування, властивості та характеристики

Що таке себацинова кислота?

Себацинова кислота - це хімічна сполука органічного типу, що представляє групу карбонових кислот. Це гранична двоосновна кислота з яскраво вираженим набором властивостей, властивих цій групі речовин.

Має найширшу область виробничого застосування, вступає до ряду хімічних взаємодій, здатна утворювати солі та ефіри, які називаються себацинатами.

Себацинова кислота. Властивості та характеристики

У природних умовах дана хімічна речовина являє собою білу сипку субстанцію зі слабким запахом. Форма частинок може змінюватись в межах від дрібних кристалів до пластиноподібних елементів.

У холодній воді розчинність себацинової кислоти дуже низька, проте цей показник зростає в міру нагрівання розчинника і при 100 ºС становить приблизно 2 г на 100 г води.

Хімікат слабо розчинний також у бензолі, діетиловому ефірі, дещо краще в мурашиній кислоті та спиртах.

Себацинова кислота бере участь у різних хімічних реакціях, деякі з яких можуть застосовуватися у виробничій сфері, іншіу лабораторно-дослідній діяльності.

У стандартних умовах даний хімічний продукт стабільний, але при цьому не рекомендовано спільне зберігання речовини з сильними окислювачами та основами, а також використання поблизу джерел відкритого вогню.

Реактив горючий, дрібнодисперсні частинки здатні утворювати пилоповітряні вибухові суміші.

При роботі з себациновою кислотою рекомендовано використання засобів індивідуального захисту для шкірних покривів та слизових оболонок.

Себацинова кислота. Застосування

Даний реактив широко поширений у хімічній індустрії як сировинний матеріал для різних технологічних процесів.

Зокрема, з використанням себацинової кислоти пов'язане виробництво агентів, що пластифікують, з чудовими холодостійкими властивостями. Крім цього, хімікат затребуваний при виготовленні найлону – 1,6, різних синтетичних смол та клеючих складів індустріального призначення.

Окремою галуззю застосування є виробництво технічних рідин. Найчастіше це наповнювачі для гідросистем, а також деякі інші різновиди рідких продуктів, мастила та інші.

Може експлуатуватися хімікат в отриманні волокнистих матеріалів полімерного походження, лакофарбових засобів, поліуретану, малеїнових ефірів та поліамідних пластиків.

Також варто згадати виробництво свічок та антисептичних засобів.

Себацинова кислота у косметології

Окремою галуззю використання цього продукту є косметологічна галузь.

Властивості себацинової кислоти дозволяють її застосування як компоненту цілого ряду косметичних засобів лікувально-відновлювального призначення.


Це мазі, бальзами для шкіри, маски для обличчя, що відновлюють, та інші види подібної продукції.

Такі засоби сприяють приведенню до нейтральних показників кислотно-лужних властивостей косметики, нормалізують показники вмісту вологи у зовнішніх шарах шкірних покривів і надають загальну оздоровлюючу дію.

Інтернет-магазин ХімЕлемент надає можливість усім своїм покупцям купити себацинову кислоту в Україні на найвигідніших умовах, з оперативною доставкою в будь-який регіон країни.

Поділитися: