26 лют.

Сульфоамофос. Застосування, властивості і норми внесення

Що таке сульфоамофос?

Сульфоамофос - це комплексне добриво з високим рівнем ефективності, до складу якого входить велика кількість азоту, фосфору і сірки, а також інших хімічних елементів, необхідних для життєдіяльності рослин.

Унікальність цього добрива полягає в тому, що азот в його структурі представлений одночасно в трьох формах, в яких цей хімічний елемент може входити до складу засобів азотних добрив: амидной, нітратної та аммонийной.

Зовні цей хімікат виглядає, як сипуча маса, утворена округлими гранульованими частинками світло-сірого кольору без запаху. Частинки речовини характеризує високий рівень міцності, відсутність гігроскопічних характеристик, завдяки чому даний продукт чудово зберігається в складських умовах протягом тривалого часу, не порошить, не розкладається, не виділяє токсичних випарів і не створює вибухонебезпечних пило і газоповітряних сумішей.

Добриво сульфоамофос добре розчиняється в воді, що полегшує його впровадження в оброблювані площі і полегшує засвоєння рослинами поживних компонентів з його складу.

Кількість азоту, що входить до складу речовини, в залежності від марки може змінюватися в межах від 14% до 20%, фосфору 20 - 34%, сірки 8 - 14%.

Також в його складі в деякій кількості представлені кальцій і магній (менше 1% кожний з елементів).

застосування сульфоамофос

Даний хімікат має велику область практичного використання в агропромисловому комплексі. Його використовують для вирощування зернових, олійних, бобових, технічних та інших культур.


Сульфоамофос рекомендований до використання на всіх типах грунтів сільськогосподарського призначення без будь-яких обмежень.

Може використовуватися в якості основного засобу для обробки земель, практикують припосевное внесення речовини, а також різні методи підгодівлі (прикорневую, позакореневе).

Чудово поєднується в використанні з іншими засобами аграрної хімії, може входити до складу складних туків, одержуваних методами сухого змішування.

Однією з найбільш поширених марок даного добрива є сульфоамофос 20:20:14.

У складі цієї речовини міститься по 20% азотосодержащих і фосфоровмісних речовин, 14% сірки в формі сульфатів.

А також, крім традиційних для всіх марок сульфоамофос кальцію і магнію, містяться такі мікроелементи, як залізо, цинк, бор, кремній.

Структура саме цієї марки сульфоамофос містить максимально можливу кількість сірки. Даний хімічний елемент не відноситься до числа трьох найважливіших елементів живлення рослин, і він безпосередньо не сприяє підвищенню врожайності культур, але саме сірка позитивно впливає на якість одержуваного врожаю.

Завдяки сере відбувається накопичення клейковини в злакових культурах, масла в насінні олійних, підвищуються споживчі властивості плодів хрестоцвітних і бобових рослин.

Збалансований склад сульфоамофос 20:20:14 послужив тому, що саме ця речовина виявилося найбільш затребуваним в господарствах в своєму класі добрив.

Норми внесення сульфоамофос

При використанні даного добрива в якості основного засобу рекомендуються такі дозування введення хімікату:


Для інших типів внесення хімікату рекомендуються такі нормативні показники:


Сульфоамофос під соняшник

Даний хімікат позиціонують, як чудовий засіб для підвищення врожайності олійних культур.

Крім збільшення обсягів знімаються врожаїв, сульфоамофос сприяє підвищенню якості плоду, тобто, накопичення більшої кількості олійної складової у насіння.

Тому при вирощуванні соняшнику практикуються підживлення на ранніх вегетативних періодах. Найпершу рекомендують проводити при появі у паростків перших двох листочків.


В цей час і вносять азотно-фосфорні добрива. Для цих цілей ідеально підходить сульфоамофос різних марок. І рекомендується його внесення на рівні 20 - 30 кг на 1 га посадок в перерахунку на діючу речовину.

Рекомендований спосіб впровадження - стрічковий з наступними параметрами: глибина внесення 10 - 12 см, відстань від рослин 20 - 25 см при достатньому поливі посадок з високим ступенем зволоження грунту.

Сульфоамофос під кукурудзу

Кукурудза також є однією з різновидів аграрних культур, при вирощуванні яких сульфоамофос показав високу ефективність використання.

Дозування цього хімікату при основному методі внесення дані нами в таблиці вище, але практикують для кукурудзи та інші види обробки з застосуванням сульфоамофос.


До числа таких відноситься рядковое внесення. В цьому випадку рекомендується вводити додатково від 30 до 90 кг хімікату в 1 га кукурудзяних посадок.

А також використовують і підживлення по вегетації для цієї культури, що проводяться на ранніх етапах її розвитку. І при цьому протягом одноразової обробки посадок вводять в площі під кукурудзою від 30 до 120 кг речовини на 1 га площі.

Інтернет-магазин ХімЕлемент пропонує всім виробникам аграрної продукції купити сульфоамофос на найвигідніших в Україні умовах з можливістю доставки в будь-яку точку країни.

Поділитися: