23 лют.

Пальмова олія. Застосування і властивості

Що таке пальмова олія

Це густе рідке речовина натурального походження, що є продуктом переробки плодів африканської олійної пальми. У чистому вигляді являє собою дуже в'язку рідину насиченого темно-жовтого (іноді червоного) кольору.

За своєю природою є рослинним жиром з набором оригінальних властивостей, що відрізняє його від аналогів, що застосовуються в різних галузях промислового виробництва.

Застосування пальмового масла

Застосовують цей компонент у виготовленні безлічі продуктів харчування. Серед яких, перш за все, можна назвати маргарини та інші вироби масложирового комплексу.

При цьому, на відміну від раніше застосованих для аналогічних цілей соняшникової або кукурудзяної олії, даний інгредієнт має ще й властивості консерванту. Дозволяючи продуктам харчування, його включає, мати помітно більш тривалий термін зберігання і відповідно реалізації.

Також його використовують в кондитерській промисловості, у виробництві сирних виробів, у виготовленні продукції молочного виробництва, снеків (чіпси, сухарики та інше), може також використовуватися в якості жиру для фритюру.

Застосовують даний компонент і в інших господарських цілях. Пальмова олія додають в продукцію косметичного і прикладного хімічного виробництва. У цих областях також стали в нагоді емульгуючі і консервуючі властивості даної речовини.

В результаті, як саме масло, так і похідні від його переробки (олеохімікати та інше) входять до складу кремів, бальзамів, мазей, засобів для догляду за шкірою і волоссям. А також є інгредієнтами при виробництві мила, різних миючих засобів та інших різновидів продукції хімічного виробництва.

Головною причиною того, чому пальмову олію виявилося настільки сильно затребуване в наші дні в різних галузях промисловості, безумовно, є його дешевизна.

При тому, що дана речовина володіє відмінними споживчими якостями, коштує воно помітно дешевше інших рослинних жирів. Його виробництво обходиться відносно дешево, як наслідок, вдається помітно знизити собівартість продуктів харчування і косметичних засобів, що включають його.

З інших жирових речовин рослинного походження найближче за вартістю до пальмової олії знаходиться масло кокосове. Однак говорити про будь-якої конкуренції в цьому сенсі зовсім нерозумно.

Швидше, кокосове і пальмове масло розумно доповнюють один одного в тих випадках, коли вони є інгредієнтами одного продукту (частіше це виявляються косметичні та миючі засоби).

А оскільки ця речовина виявилося дуже поширеним в різних видах виробництв, то багато споживачів часто задаються питанням: чи корисно пальмову олію для людини?

Однозначної відповіді на це питання немає. Лабораторні дослідження підтвердили, що помірне споживання пальмового масла знижує ризик інфаркту, атеросклерозу, артеріального тромбозу, знижує артеріальний тиск.

Однак, поряд з цим, в ньому міститься чимала кількість трансжирів, шкідливість якого для людського організму однозначно доведений. І, крім того, вживання пальмового масла сильно стимулює апетит, що нерідко призводить до ожиріння та іншим негативним наслідкам.

Інтернет-магазин ХімЕлемент пропонує своїм покупцям пальмова олія купити   по максимально прийнятною ціною, на найвигідніших для вас умовах з доставкою в усі регіони України.

Поділитися: