24 квіт.

Амофос характеристика, застосування, норми внесення

Що таке амофос?

Амофос - це комплексне концентроване добриво. Основні діючі речовини - фосфор і азот. Його отримують за допомогою нейтралізації ортофосфорної кислоти аміаком. Всі компоненти добрива прекрасно засвоюються практично всіма видами рослин і культур. Розчинний у воді. 

Застосування амофосу

Як правило, амофос використовують в тих кліматичних зонах, де рослини не вимагають великої кількості азоту, а в фосфорі навпаки - гостра потреба.

До них відносяться посушливі райони. Це добриво економічно ефективно на різних типах грунтів. Найбільший ефект досягається при спільному використанні амофосу з азотовмісними хімікатами, наприклад, аміачною селітрою .

Внесення цих добрив може посприяти збільшенню врожаю на цілих 20-40%. Чудово підходить для картоплі, винограду і буряка. Також підвищується якість врожаю.

Склад амофосу

Основою амофосу є моноамонійфосфат і в невеликій кількості діамонійфосфат. Випускається в двох марках - А і Б. Одна тонна даного добрива замінять близько 2,5 тонни суперфосфату і 0,35 тонни селітри аміачної.


Використання амофосу

Амофос використовують для удобрення пшениці, ячменю, вівса, ріпаку та інших культур. Через те, що в ньому більше фосфору, ніж азоту, перед внесенням в амофос рекомендують додати азотне моно добриво. У тому випадку, якщо амофос буде вноситися в грунт перед посівом озимини, то його можна використовувати без додаткових добрив.

Останні завжди можна внести в якості підгодівлі. Що стосується дозування, то вона повністю залежить від грунту і вирощуваної культури. Амофос використовується у всіх кліматичних зонах.


Норми внесення амофосу

Для застосування в сільськогосподарській промисловості


Озима пшениця. В разі висівання в рядки, потрібно 50 кг амофосу на кожен гектар. Для основного внесення береться близько 150 кг на гектар, а для внесення під культивацію - не більше 100 кг.

Соняшник. Використовують для основного внесення з розрахунку 150 кг на гектар.

Цукровий буряк. В процесі посіву використовують близько 50 кг на гектар, а в якості основного внесення потрібно використовувати не більше 200 кг на гектар.

Для застосування в садівництві, городництві і квітникарстві


Плодові дерева. Потрібно використовувати від 200 до 350 грама. Вага залежить від їх віку.

Перед посадкою капусти, моркви і буряка потрібно внести не більше 2 кг амофосу на кожні 100 квадратних метрів.

Для обробки огірків, томатів і різних квіткових культур, потрібно 1-1,5 кг на 100 кв. м


Де купити амофос

В інтернет-магазині компанії ТОВ «ХімЕлемент» можна купити амофос високої якості, що підтверджується сертифікатами якості, що надаються клієнту.

Якщо вам знадобиться консультація по будь-якої продукції, представленої в магазині - наші фахівці із задоволенням нададуть її в повному обсязі, відповівши на всі питання, що цікавлять.

У каталозі представлені наступні види даного добрива: Амофос 10 46 і Амофос 12 52 .

Також рекомендуємо використовувати нітроамофоску, як основне або передпосівний добриво. Універсальність також є її позитивною рисою. Використовується на будь-яких типах грунтів. Ви можете об'єднувати під всі можливі культури і рослини. Найбільша ефективність проявляється на чорноземі і сіроземи.


    Корисні статті:

    Азотні добрива. Характеристики. застосування

    Фосфатні добрива. Застосування. норми внесення

    Підживлення плодових дерев і чагарників навесні

    Добрива для картоплі навесні

    Підживлення навесні. Які добрива потрібні навесні для городу?

    Застосування і норми внесення нітроамофоски

Поділитися: