27 вер.

Сірка осаджена. Застосування, властивості та характеристики

Що таке сірка осаджена?

Сірка осадженаце продукт переробки сірковмісних концентратів, що пройшли додаткові етапи обробки. Як правило, у якості сировини для цього використовуються сіркорудні матеріали або відходи від виплавки сірки, трансформовані у розчини полісульфідів, які піддаються подальшому впливу кислот.

Отриманий хімічний продукт має найширшу сферу застосування у різних господарських галузях.

Сірка осаджена властивості та характеристики

Сірка осаджена латинською мовоюsulfuris praecipitati. Зовні ця речовина є сипучою масою, утвореною дрібними аморфними частинками жовтого кольору зі стійким, різким запахом, властивим сірці та її сполукам.

Ця речовина не розчиняється у воді. Однак осаджена сірка здатна піддаватися розчиненню у жирах та їх багатокомпонентних сумішах.

Хімікат має сильні антибактеріальні, антисептичні та протигрибкові властивості. При безпосередньому зіткненні надає загальний вплив на епітеліальну тканину і стимулює ріст волосяних покривів.

Обложена сірка не належить до токсичних для людини (за винятком рідкісних випадків індивідуальної непереносимості) і небезпечних для навколишнього середовища хімікатів, досить дешева в отриманні і добре вивчена в прикладній хімії. Що й зумовило широку поширеність у виробничій галузі.

Сірка осаджена застосування

Більшість цієї речовини, синтезованої хімічною галуззю, споживається у фармакології, де на її основі випускають найширшу номенклатуру лікарських засобів дерматологічного призначення.

З їхньою допомогою лікують найрізноманітніші шкірні захворювання, починаючи від лупи і закінчуючи важкими формами псоріазу.

Ще одним напрямом експлуатації властивостей цього реактиву є виготовлення лікарських та профілактичних препаратів для тваринницької сфери.

Відомі також сірковмісні засоби, що використовуються як присадки до кормів овець і хутрових тварин. Їх функціяце поліпшення споживчих властивостей шерсті та хутра, з котрих їх отримують.

Тваринництво не єдиний сегмент сільського господарства, у якому виявився корисним цей продукт. Експлуатується осаджена сірка і у рослинництві, в якому з її застосуванням (як у чистому вигляді, так і у вигляді хімікатів, що містять її) успішно проводять різні види пестицидної обробки для різних сортів аграрних культур.

Не менш широко поширена сірка осаджена в косметології, де також використовують її очищувальні та антисептичні властивості.

Властивості сірки осадженої допомагають від прищів, запобігають появі висипів і сприяють загальному оздоровленню епідермісу, це послужило тому, що сучасні косметологічні компанії розробили на її основі безліч гелів, бальзамів, кремів, мазей і шампунів, здатних лікувати і попереджати цілий ряд захворювань.

Інтернет-магазин ХімЕлемент надає можливість усім клієнтам купити сірку осаджену в Україні, на найвигідніших умовах, з оперативною доставкою в будь-який регіон країни.

Поділитися: