24 черв.

Сірка гранульована. Застосування, властивості і характеристики.

Що таке сірка гранульована?

Сірка гранульована - це хімічний продукт, що поставляється в зручній для подальшої промислової переробки формі (у вигляді гранул).

Використовується в цілому ряді виробничих напрямків з найрізноманітнішими цілями і виконує різні функції, починаючи від засобу підвищення врожайності аграрних культур, закінчуючи створенням горючих і вибухових сумішей військового або будівельно-технічного призначення.

Сірка - елемент періодичної таблиці, неметал, здатний утворювати кислоти, солі і входити до складу великої групи хімічних сполук неорганічного і органічного типу.

У природних умовах міститься у вигляді самородних мінералів, що знаходяться в місцях вулканічної активності, з яких видобувається різними виробничими методами і після збагачення відправляється в переробку.

Сірка гранульована. Властивості і характеристики

Даний продукт виготовляється у вигляді округлих частинок різного діаметру, яскраво-жовтого кольору. Має характерний запах, що зберігається і у сірковмісних сполук.

Сірка горюча, здатна до мимовільного займання при безпосередньому контакті з сильними окислювачами, такими як селітри, солі хлорної і хлорнуватистої кислоти та іншими речовинами.

У воді сірка не розчиняється, також нерозчинні у воді її сполуки. Однак сірка здатна піддаватися розчиненню в аніліні і сіркоуглероді.

Крім гранульованої, практикується випуск даної речовини і у інших формах: комовій, рідкій, меленій (порошковій), чешуірованній, медичній, обложеній, пластинчастій, черешковій (у вигляді виливків) та інших.

Серед інших різновидів більш кращою є саме гранульована форма, оскільки саме в такому вигляді продукт краще зберігається, більш простий і безпечний в транспортуванні, а також дозволяє скоротити втрати при переробці. При цьому істотно підвищуючи культуру виробництва і санітарно-гігієнічні показники.

Сірка гранульована. Застосування

Сірка в гранулах надходить в хімічну індустрію в якості вихідної сировини для отримання сірчаної кислоти, і цей виробничий напрям споживає близько половини загального обсягу її виробництва.

Крім того, в тій же галузі цей хімікат затребуваний при виготовленні інших видів хімічної продукції: волоконних матеріалів, лакофарбових засобів, сірників і вибухових речовин.


Крім цього, даний різновид сировини споживає також:

  • гумовотехнічне виробництво, в цій галузі сірка - це важливий компонент отримання вулканізованої гуми;
  • дорожньо-будівельне виробництво. В цьому напрямку даний хімікат використовується, як присадка для отримання спеціальних видів дорожнього покриття;
  • текстильне виробництво. Для відбілювання тканин;
  • целюлозно-паперова промисловість. У цій галузі у даного продукту подібна функція - він також потрібен для вибілюючої обробки;
  • харчосмакова індустрія. Основним напрямком, де споживається сірка - цукрове виробництво;
  • фармакологія. Виготовлення безлічі лікарських препаратів.

Добриво сірка гранульована

Агропромислове виробництво також є тією галуззю, яка не може обійтися без використання сірки.

Цілий ряд аграрних культур потребує додаткового підживлення сіркою.

Застосовуються сірковмісні добрива при вирощуванні зернових, технічних, олійних культур, бобових та інших рослин.


Підживлення сірої сприяє збільшенню вмісту маслянистих компонентів в структурі олійних, підвищує відсоток клітковини в зернових, а також нормалізує процес фотосинтезу, сприяє більш ефективному засвоєнню рослинами азоту, оптимізує біохімічні процеси, що відбуваються в грунті.

Крім безпосереднього підвищення врожайності культур, сірка в гранулах в сільському господарстві може застосовуватися в якості інсектициду для деяких напрямків рослинницького комплексу, затребувана, як засіб для санітарної обробки об'єктів агровиробництва з закритим грунтом (теплиці, розплідники, оранжереї), є ефективним засобом для лікування і профілактики грибкових захворювань.

Крім названих функцій сірка є одним з агрохімікатів, необхідних для вилуговування земель з метою підвищення їх кислотних показників.

Гранульована сірка для лохини

Зазначений вище спосіб застосування даного хімікату особливо актуальний при вирощуванні саме цієї рослини.

Лохина є однією з тих культур, яка чудово почуває себе на кислих і підкислених грунтах. Тому застосування саме такого способу підгодівлі площ, зайнятих цією культурою, є обов'язковою умовою для отримання багатих врожаїв лохини.


Крім неї підвищена кислотність грунтів потрібна для чорниці, журавлини, декоративних хвойних культур і деяких інших рослин.

Сірка гранульована. Інструкція і деякі загальні рекомендації щодо застосування

У тому випадку, якщо ви будете використовувати гранули сірки в якості одного з компонентів комплексної обробки ґрунтів при основному внесенні, рекомендуються такі норми, зазначені в таблиці нижче.


При проведенні підкислючій обробці посівних площ, точні норми внесення гранульованої сірки визначаються відповідно до проведених лабораторними дослідженнями рН-показників грунту. Як базове дозування можна взяти норму з розрахунку 40 г на 1 м².

Для санітарної обробки тепличних площ рекомендується обробка димом від згорання сірки (обкурювання).

Ця процедура проводиться з розрахунку, що для ефективної обробки приміщення необхідно в негорючій тарі (з дотриманням протипожежних норм!) Спалити 100 г хімікату на 100 м² площі теплиці.

При закритих вікнах і дверях в приміщенні. Для більшої ефективності провітрити оброблений об'єкт потрібно не раніше, ніж через 24 години після проведення процедури.

Інтернет-магазин Хімелемент пропонує всім своїм покупцям сірку гранульовану купити в Україні за вигідною ціною з доставкою в будь-який регіон країни.

Поділитися: