10 квіт.

Добриво Екоплант. Застосування, характеристики і норми внесення

Що таке добриво Екоплант?

Добриво Екоплант - це комплексне екологічно чисте добриво, яке використовується в господарствах агропромислового сектора для обробки земель з метою збільшення їх врожайності. Зовні виглядає, як сипуча маса, що складається з гранульованих часток темно-сірого кольору.

У складі Екоплант містяться такі компоненти: калієвмісні речовини 28 - 41% (карбонати і сульфати цього металу в водорозчинній формі), 4 - 6% фосфоровмісних сполук (оксид фосфору), сполук кальцію 10 - 17%, 8 - 12% магнієвмісних речовин, 8 - 16% сполук сірки. А також представлені: залізо, бор, цинк, мідь, марганець, хром, молібден і кобальт.

Багатий поживними речовинами і мікроелементами склад послужив тому, що даний аграрний засіб має ряд корисних властивостей, широко експлуатуються в рослинництві.

Достаток калію сприяє швидкому набору зеленої маси і зміцненню імунітету у рослин. Підвищений вміст кальцію підлужує оброблювані землі, внаслідок чого дане добриво ефективно навіть на закислення грунтах без додаткового застосування роскислювачей.

А велика кількість сірки сприяє поліпшенню якості плодів рослин, вирощених на оброблених цим засобом грунтах.

Застосування добрива Екоплант

Для внесення даного різновиду добрива практикуються різні форми введення. Його впроваджують в оброблювані площі восени після зняття врожаю при підготовці наступного сезону. Практикують припосівне внесення Екоплант (в лунку при посадці деяких культур), а також різні види підгодівлі.

Екоплант у багатьох джерелах позиціонується, як ідеальний хімікат для обробки в осінній період і перед зимівлею.

У його складі відсутній азот, який необхідний навесні, коли відбувається активне зростання культур і для їх формування потрібні джерела азотовмісних речовин.

До початку плодоношення азот вже не є необхідним компонентом харчування рослин, «перегодовування» їх може призводити до надмірного нарощування листової маси на шкоду плодоношення, або до початку нової вегетації, недоречною в кінці сезону.

Компоненти Екоплант підживлюють рослину, позитивно впливаючи на формування плодів, не вносячи в життєдіяльність рослини ознак «перегодовування».

Живильні речовини цього добрива мають пролонгований характер, повільно розчиняючись під впливом опадів і грунтових вод, рівня, не перешкоджаючи родючості грунту.

Норми внесення Екоплант

Для даного хімікату рекомендовані наступні норми внесення в оброблювані ґрунти:


Екоплант для троянд

Вносити джерела калію і фосфору для цих декоративних культур рекомендується, починаючи з періоду бутонізації кущів.

При цьому не рекомендується внесення додаткових доз азоту, тому Екоплант в цьому випадку може вважатися ідеальним засобом підгодівлі.


Вказану в таблиці норму для квітів при роздільному внесенні (основне і підживлення) потрібно розділити в залежності від кількості внесень.

Для троянд рекомендується 3 - 4 підгодівлі за сезон. Максимальні підкормові дозування - 30 г речовини на один кущ.

Екоплант для винограду

Відсутність хлору в складі даного добрива уможливлює його використання при вирощуванні всього спектра хлорофобних культур, до числа яких належить виноград.

При посадці кущів винограду дотримуються дозувань речовини, рекомендованих для всіх інших кущових рослин - 100 г речовини поміщають в лунку і перемішують із землею.


Можливе використання Екоплант і при проведенні підгодівлі. Всього за сезон проводять три підгодівлі. Перша - ранньою весною після відкриття укривних сортів винограду, вносять 40 - 50 г азотних добрив, 40 г фосфатних і 30 г калійного добрива, в якості якого можна використовувати Екоплант. Суміш добрив вноситься під кожен кущ з подальшим закладенням.

За півтора-два тижні до початку цвітіння проводять другу підгодівлю, для цього використовують водний розчин суміші добрива в такому складі: 50 г азотних, 40 г фосфатних і 40 г Екоплант.

Добрива розчиняють в 20 л води з додаванням гною, відстоюють отриману суміш і розбавляють 5 - 6-кратної дозою води. І отриманий склад підливають під кожен кущ з розрахунку 10 л на 1 кущ.

Третю підгодівлю проводять після появи ягід, і потрібна доза становить по 50 г фосфатних і калійних добрив під кожен кущ. Як джерело калію підійде Екоплант.

Інтернет-магазин Хімелемент надає можливість купити Экоплант за найбільш вигідною ціною в Україні з оперативною доставкою в ваш регіон.

Поділитися: