26 трав.

Кальцій глюконат. Застосування, властивості та характеристики

Що таке глюконат кальцію?

Глюконат кальцію - це кальцієва сіль глюконової кислоти, неорганічна хімічна сполука з найширшою областю застосування в господарських цілях.

Внаслідок підвищеного вмісту кальцію використовується як джерело даного хімічного елемента при виробництві найширшого спектра лікарських препаратів та біологічно активних добавок.

Важливими перевагами даних продуктів є їх відносно невисока вартість, доступність для переважної більшості потенційних споживачів, при малих протипоказаннях і майже повну відсутність побічних ефектів.

Кальцій глюконат. Властивості та характеристики

Даний хімікат у звичайних умовах є сипучою порошкоподібною масою, що складається з дрібних кристалічних частинок білого кольору, позбавлених виразних смакових і ароматичних властивостей.

Кристали даної речовини не мають високих гігроскопічних показників, при цьому у воді розчинні, в органічних розчинниках (спиртах, ефірах та інших реактивах) майже не розчиняються.

При контакті з атмосферним повітрям з'єднання стабільне, ознак підвищеної хімічної активності не виявляє, не розкладається, не вивітрюється, не пилить, шкідливих випарів у навколишнє середовище не виділяє.

Хімікат не горючий, шкідливих для здоров'я людини, тварин та навколишнього середовища домішок не містить.

Застосування глюконату кальцію

Основною галуззю експлуатації даної речовини є фармакологічне виробництво, де цей компонент використовується як основа для великої номенклатури лікарських засобів з найширшим спектром показань.

Сфери медичного використання можна поділити на такі групи:

Кальцію глюконат при переломах

Кальцієвмістні речовини, як відомо, є одним з найголовніших компонентів кісткових тканин, та їх дефіцит часто виявляється причиною недостатньої міцності кісток, і, як наслідок, пошкоджень опорно-рухової системи.

Тому, у разі отримання подібних пошкоджень, глюконат кальцію часто використовується для насичення організму пацієнта кальцієм, необхідним для швидкого загоєння переломів та інших різновидів пошкоджень кісткової тканини.

Глюконат кальцію при шкірних захворюваннях

Гіпокальцемія (загальний недолік кальцію в організмі) - призводить до виникнення низки дерматологічних захворювань, таких як екзема, псоріаз, свербіж шкіри, дерматоз та інших.

Кальцій глюконат широко затребуваний в дерматології, як лікування зазначеної групи хвороб, і навіть їх профілактики.


Глюконат кальцію при ЛОР-захворюваннях

У вигляді ін'єкційних розчинів та в таблетованому вигляді лікарські препарати з глюконатом кальцію застосовуються при лікуванні гаймориту, фронтиту, а також пошкоджень органів дихальної системи, що мають алергічний характер.

Дані препарати знімають запалення та набряки, через що відбувається загальне поліпшення стану хворого.

Спостерігаються також припинення носових кровотеч унаслідок зміцнення стінок кровоносних судин.

Глюконат кальцію у косметології

Крім безпосереднього лікувального використання, дана група медикаментозних препаратів може використовуватися в косметологічній сфері як засоби поживно-відновлювального характеру.

З їх допомогою відновлюють епітеліальну тканину, покращують її стан та запобігають різноманітним видам ушкоджень, які є наслідками гіпокальцемії.

Найчастіше для цих цілей використовують засіб у рідкому вигляді. Наносять його на оброблювані ділянки шкіри з метою утримання вологи.

Таким чином, також вдається нівелювати вікові зміни шкірного покриву та інші негативні явища в епітелії.

Глюконат кальцію для волосся

Оскільки волосся також належить до кісткових тканин, то кальцій необхідний для поліпшення їх стану. Своєчасне підживлення, що здійснюється із застосуванням кальцію глюконату, дає можливість запобігти ламкості волосся, його потьмяніння, витончення і випадання.

Застосовують ці лікувальні засоби у вигляді масок для волосся, це нормалізує кровопостачання шкіри, що дозволяє покращити живлення коріння волосся та надає загальний профілактичний ефект.


Глюконат кальцію для схуднення

Крім вже названих функціональних властивостей кальцію, речовини, що містять цей хімічний елемент, беруть активну участь у ряді обмінних процесів в організмі людини, пов'язаних із переробкою зайвих жирових утворень.

Застосування з цією метою кальцію глюконату, у вигляді таблеток, дозволяє запобігати стресовим явищам у пацієнтів, які проходять процедуру зниження ваги, та сприяє нормалізації їх психоемоційного стану.

Інтернет-магазин ХімЕлемент пропонує своїм покупцям купити кальцій глюконат в Україні на найбільш вигідних умовах.

Поділитися: