29 квіт.

Розчинник 648. Застосування, властивості та характеристики

Що таке розчинник 648?

Розчинник 648 – це суміш хімічних речовин, що містить спирти, кетони, ефіри та інші сполуки, виготовлена для використання як багатофункціональний розчинник.

Зібрані в ній компоненти мають різні властивості, можуть бути більшою чи меншою мірою ефективними при розчиненні різних груп речовин.

Тому їх об'єднання в один продукт надає йому синергетичні особливості, що дозволяють використовувати його при роботі з широкою номеклатурою лакофарбових матеріалів, смол, полімерів та інших речовин.

Розчинник 648 склад

Це багатокомпонентний реактив, що включає в свій склад нижчезазначені інгредієнти, кожен з яких у ряді областей виробничо-технічної діяльності може використовуватися як самостійний розчинник або як пластифікуючий агент.

- Етиловий спирт (≈15%);

- Бутиловий спирт (≈10%);

- Ацетон (≈10%);

- Толуол (50%);

- Баластові компоненти та наповнювачі супутнього характеру (≈15%).

У деяких випадках може в невеликих межах змінюватися кількісний зміст певних компонентів, але важливий склад залишається практично незмінним.

Розчинник 648 властивості та характеристики

Зовні даний хімікат є прозорою, легкою і рухливою рідиною, зазвичай безбарвною або має деякий жовтуватий відтінок.

Має характерний запах, різкий і властивий багатьом розчинникам, що представляють групу продуктів нафтопереробки.

Більшість інгредієнтів належать до вогненебезпечних реактивів, як наслідок, і кінцевий продукт також вибухо- і вогнебезпечний, легко запалюється, здатний утворювати небезпечні паро-повітряні суміші.

Отже, зберігання та інші виробничі заходи з ним повинні проводитись у приміщеннях з ефективною вентиляцією, із застосуванням засобів індивідуального захисту для персоналу, а також з дотриманням правил техніки безпеки.

Хімікат має низьку температуру кипіння (+59°С), здатний самозайнятися при +428°С, трохи легше води (щільність 0,87 г/см³) і належить до сильно токсичних речовин.

Тому неприпустимим є його потрапляння всередину травної системи людини, контакт зі слизовими оболонками та тривале незахищене вдихання його парів.

Однак у тому, що стосується виробничих властивостей, розчинник 648 залишається одним з найбільш якісних продуктів у своєму класі, що й послужило його поширеності у найрізноманітніших господарських сферах.

Розчинник 648 застосування

Цей хімікат традиційно широко затребуваний у галузі виробництва лакофарбових засобів та матеріалів.

Тут його використовують як засіб регулювання в'язкості лаків, барвників, шпаклівок, мастик та інших різновидів продукції.

Крім цього, розчинник досить часто використовують як засіб для чищення промислового призначення.

З його допомогою очищають робоче обладнання, інструментарій, виробничі приміщення та інше.

Крім того, розчинні властивості цього реактиву стали в нагоді і в таких галузях, як фармацевтика, косметичне виробництво та парфумерія.

Певна частина цього товару споживається у автосервісах, побутової сфері, текстильному виробництві та інших напрямах виробничої діяльності.

Інтернет-магазин ХімЕлемент пропонує всім своїм покупцям купити розчинник 648 в Україні, на найвигідніших умовах, з оперативною доставкою в будь-який регіон країни.

Поділитися: